Potrebujete pomoč pri naročilu? Pokličite nas na 041 782 200. Dosegljivi smo vsak delovnik med 8. in 16. uro.

5 osnovnih pravil za nego brade in brkov

KRATKI LEPOTNI NASVETI ZA GOSPODE, KI JIH KRASIJO DALJŠA BRADA IN GOSTI BRKI. ZNATE PRAVILNO SKRBETI ZANJE?

Nega brade in brkov se mnogim najbrž zdi samoumevna a še vedno je  veliko moških, ki negi zanje ne posvečajo dovolj pozornosti. Ko gre za daljše brke, ki se že vihajo, in daljšo brado, ki je že primerna za česanje, je pravilna in temeljita nega še kako pomembna.

1. Potrebujete pravilne pripomočke. Osnovni komplet vsakega moškega so dobra britev, šampon za brado ter olje za mehčanje brade in vlaženje kože. Navadno suha in srbeča koža nastane pri prvem puščanju brade, ko koža še ni vajena sprememb, ali pozneje zaradi slabo izpranega šampona z brade po umivanju.

2. Redno umivanje. Brke in/ali brado redno umivajte s šamponom, saj se lahko v njih nabira marsikaj. Brki so grobi, zato jim redna nega z oljem koristi. Po šamponiranju v brke in/ali brado vtrite olje, da dosežete mehko in negovano brado.

 3. Bodite pazljivi pri hrani in pijači. Malce šaljivo opozarjajo, da se je treba zaradi lepih brkov in brade nekatere hrane lotiti previdneje. Previdni bodite pri naslednji hrani in pijači: kapučinu, mleku, karameliziranem jabolku, pivu z veliko kremaste pene, rumenjaku, špagetih, juhah, mariniranih rebrcih na žaru, pečeni koruzi in krofih, posutih s sladkorjem. 

4. Striženje. Brke je priporočljivo striči vsak teden, saj se hitro pozna izrast na ustnicah, medtem ko je brado priporočljivo urejati vsake od tri do štiri tedne. Odločitev, ali boste obiskali brivca ali brado uredili doma, je odvisna predvsem od teksture, dolžine in oblike brade.

5. Umivanje. Brki in brada čez dan zbirajo vse vonjave, s katerimi se srečamo, kot so hrana, pijača, cigareti ter proizvodi za negovanje in utrjevanje brkov in brade, zato je priporočljivo, da si brke in brado umijemo s šamponom zjutraj in zvečer.